Persbericht – Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland: Boeren tot 2050, Dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 juni 2018

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland middenin de gebieden Twente, Achterhoek, Salland, Duitsland én Midden-Nederland gaat dinsdag 26 juni, woensdag 27 juni en donderdag 28 juni 2018 plaatsvinden. Deze vakbeurs is zeer interessant om inspiratie en kennis op te doen voor de gehele agrarische sector, met dit jaar als nieuw thema: Boeren tot 2050.

Boeren tot 2050

Met het nieuwe thema ‘boeren tot 2050’ tonen toekomstgerichte bedrijven tijdens de Land-en Tuinbouwbeurs de nieuwste ontwikkelingen in de landbouw tot 2050.

Deze ontwikkelingen gaan sneller dan verwacht. Om te blijven ontwikkelen spelen Sensoren, Drones, Autonome Robots, Smart Farming, Big Data, Slimme Led verlichting en Vison Technologie een belangrijke rol. Tijdens de vakbeurs kijken we vooruit naar de toekomst, naar wat deze technieken voor de agrarische sector gaan betekenen.

 

De vakbeurs

Van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 juni 2018 komt de agrarische sector weer volledig in beeld voor de agrariërs van nu en in de toekomst. Dat laatste is van groot belang voor de gehele sector. De organisatie gaat samen met toekomstgerichte partijen zoveel mogelijk kijken naar de toekomst. Hierin zijn jonge boeren geïnteresseerd. Tevens is de beurs een gemoedelijk samenkomen voor het hele gezin.

 

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is drie dagen lang de meest volledige vakbeurs voor: mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek.

 

Locatie

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland is gesitueerd op een goed bereikbare locatie direct aan de A1 ‘aorta’ van Oost-Nederland: afslag 27: Markelo

Het melkveebedrijf van Maatschap Wessels vormt het achtergronddecor van de vakbeurs: Elsenerveldweg 8 | 7462 PN Rijssen | 0548-78 92 38

Op deze A1 locatie is Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland optimaal bereikbaar voor bezoekers uit de Achterhoek, Twente, Salland, Duitsland en Midden-Nederland.

 

Land- en Tuinbouwbeurs – 26 t/m 28 juni 2018

Openingstijden: 13.00 –  22.00 uur

www.landentuinbouwbeurs.nl

info@cno-expo.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer (achtergrond) informatie kan contact opgenomen worden met:

Margreet Heering 0548-789238 margreet@cno-expo.nl

Johan Wolters 06-51543306 of mail  info@cno-expo.nl

Persbericht – Ongekend aantal bezoekers op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland

‘De beurs die naar centraal Oost-Nederland verhuisde aan de A1 tussen Lochem en Rijssen om geheel Oost-Nederland te bedienen is meer dan geslaagd’, vertellen de organisatoren Margreet Heering en Johan Wolters.

Door de hoge bezoekers aantallen van dinsdag t/m donderdag, ruim 24.000, en door de tevreden standhouders heeft deze beurs op de nieuwe locatie zijn waarde bewezen. Ondanks de slechte weersverwachtingen kwamen de bezoekers in grote getale naar Rijssen om de parkeerplaatsen rondom het evenement volledig te bezetten.

 

Farm to Fork

De jonge ondernemende boeren juichen de nieuwe formule Farm to Fork toe. De formule heeft een goede start gekend en wordt in de toekomst nog breder uitgewerkt.

Het doel is boeren en consumenten dichterbij elkaar te brengen. Betere en intensievere contacten moeten leiden tot (meer) wederzijds begrip, waardering en betere prijzen.

Door de verschillende lezingen in het paviljoen werden de schakels tussen de boer en de consument uitgelicht. Daarnaast konden de bezoekers ook informatie krijgen over prijs- en productoptimalisatie.

 

Mede door de nieuwe opzet, de innovaties en de perfecte ligging is de beurs geweldig bezocht en liggen de plannen voor de volgende editie al klaar.

 

Bekijk hier de Aftermovie van de Land- en Tuinbouw Beurs 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=626Zl7seq1E&t=0s

Persbericht voorgaand aan de beurs 2017

Te bekijken via onderstaande afbeelding: