Persbericht

Land- en Tuinbouwbeurs breidt uit, richting midden Nederland en de Veluwe

Special Edition
Land- en Tuinbouwbeurs blijft vernieuwen en omdat het een tweejaarlijkse vakbeurs gaat worden belooft het 26, 27 en 28 juni 2019 wel een hele speciale editie te worden.

De vakbeurs wordt gesitueerd rondom het moderne melkveebedrijf van Mts. Kloosterboer aan de A1 afslag Bathmen, ook wel bekend als ‘De Mariahoeve’. Op deze manier zal de boerderij letterlijk het middelpunt van de vakbeurs zijn. De bedrijfsvoering van Fam. Kloosterboer staat hierin voorop en daarom zullen zij tijdens de drie beursdagen op gepaste tijden hun deuren openen om de bezoekers een kijkje te gunnen in hun prachtige nieuwe melkveestal waar 170 koeien gemolken kunnen worden. Rondom de boerderij en in de stal worden spectaculaire demonstraties georganiseerd. Zo zijn er o.a. live voer- en hooibouw-demonstraties en kunnen bezoekers verschillende merken trekkers testen op een speciaal aangelegd parcours. De nieuwe stal heeft een zichtplein, een loopbrug en daarnaast is er een vergaderlocatie in de stal, hier ontvangtde Fam. Kloosterboer schoolklassen, en worden er rondleidingen en kinderfeestjes gegeven.

Met deze ervaringen wordt het hele (boeren) gezin een grandioze dag uit bezorgd, vol inspiratie, nieuwe kennis en beleving.

 

Bekijk hier een sfeerimpressie van Maatschap Kloosterboer
https://www.facebook.com/MariahoeveOxe/

 

Uitbreiding
De vakbeurs zal wederom plaatsvinden aan de A1 maar om een nog groter gebied te kunnen bedienen sluit het melkveebedrijf van Mts. Kloosterboer (afslag 25 Bathmen) perfect aan voor de uitbreiding richting Midden-Nederland en de Veluwe. Deze locatie, ook direct zichtbaar vanaf de A1, is optimaal bereikbaar voor bezoekers en standhouders.

Thema Farm to Fork
Het doel van Fam. Kloosterboer en de organisatie is om zich samen hard te maken voor de boeren in NL. Dat er meer waardering komt bij de burgers en hogere productprijzen voor de boeren. Kloosterboer en zijn gezin wonen aan de Oxersteeg op steenworp afstand van de stad Deventer.

Terugblik 2018
Ruim 24.000 vakgerichte bezoekers kwamen vorige editie uit het hele land naar Rijssen. Komend jaar gaat de organisatie een complete landelijke PR-campagne inzetten om nog meer bezoekers van buiten de regio kennis te laten maken met deze onderscheidende vakbeurs.
De meest gehoorde reden van boeren om naar de beurs te komen is om de neus in de nieuwste technieken te steken. “Even kijken wat er op de markt gebeurt”, aldus de bezoekers.

Openingstijden
Feit is dat de vakbeurs volgend jaar niet op dinsdag begint maar op woensdag. Deze keuze is gemaakt om ook de consument dichterbij de agrarische sector te betrekken met als doelstelling hogere productprijzen voor de boeren.

Op 26, 27 en 28 Juni 2019 is Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland drie dagen lang de meest volledige vakbeurs voor: mechanisatie, akkerbouw, rundveehouderij, intensieve veehouderij, vollegrondteelt, schapen- en geitenhouderij, bosbouw en groentechniek. De vakbeurs is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 21.30 uur.

Noot voor de redactie
Voor meer (achtergrond)informatie en/of high-res. beeldmateriaal kunt u contact opnemen met CNO-Expo BV- Johan Wolters of Margreet Heering, tel. 085-7731085

Foto’s en video’s

Video’s vorige edities

Foto’s vorige edities