Farm to Fork platform

Farm to Fork event is een markt voor toekomstige boeren en boeren van nu maar ook consumenten en scholen komen samen om te zien hoe het product van de boer nu precies gemaakt wordt en waar het vandaan komt. Deze pure producten mag iedereen komen proeven, kortom er is veel beleving. Dit event naast de beurs staat voor kennis overdracht en de wereld voedselbehoefte die 30 % gaat groeien.

Nieuwe formule

De beurs wordt het Platform van Farm To Fork ondersteund door de grote partijen uit de agrarische markt. Farm to Fork is een uit Amerika over komen waaien concept dat wij hebben omarmt en gaan integreren in de Land-& Tuinbouwbeurs en de gedachtegang van de bezoekers. Tevens gaat Erik Wessels als adviseur mee werken aan het nieuwe Farm to Fork event op de Landbouwbeurs in 2017.

Met de organisatie van Land- & Tuinbouwbeurs willen we graag een sfeervolle beurs organiseren waarbij aandacht en waardering is voor voedselproducenten. Als iets wel duidelijk is geworden de laatste jaren dan is het dat boeren klem zitten tussen regelgeving van de overheid en een steeds lagere prijs voor hun producten. Supermarkten vechten hun ‘oorlog’ uit over de rug van boeren om marktaandeel. Gevolg is enorme zucht naar groei in dieraantallen om de vaste kosten te dekken. Ook de consument in Nederland is daar debet aan omdat ze weinig geld over heeft voor hoogwaardig veilig voedsel. Willen bedrijfsopvolgers hun brood verdienen in de voedselproductie en wil het platteland leefbaar blijven dan moet er een redelijke prijs betaald worden voor producten. Ik wil daarvoor graag mijn nek uitsteken. Ik ben al een hele tijd boer en zie dat deze rat race eindigt in dat jonge mensen niet meer in staat zijn een boerderij over te nemen omdat er niet wat in te verdienen valt”

Aldus Erik Wessels.

Gericht op:

  • Retail
  • Consumenten
  • Politiek
  • Voedingscentrum
  • Scholen
button-f2f

Sponsors Farm to Fork event